Η επιλογή του σωστού εργαλείου για κάποια από τις δουλείες του σπιτιού ή μαστορέματα που θέλετε να κάνετε, είναι πολλές φορές πρόκληση. Με τον παρακάτω οδηγό για σας διασαφηνίζουμε και σας προτείνουμε τα κατάλληλα εργαλεία που θα σας λύσουν τα χέρια!

Βίδωμα-ξεβίδωμα

Ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο σε κάθε σπίτι είναι ένα κατσαβίδι μπαταρίας. Με αυτό το εργαλείο και με τις διάφορες μύτες που προσφέρονται στο σετ, θα μπορείτε να συναρμολογήσετε πανεύκολα τα έπιπλά σας, να ξεβιδώσετε κάποιο μηχάνημα για επισκευή ή να βιδώσετε κάτι σε κάποιον τοίχο. Είναι οικονομικά, μικρά σε μέγεθος και πανεύκολα στην χρήση!

κατσαβίδι μπαταρίας

Τρύπημα ξύλου, μετάλλου και τοίχου

Ένα βασικό εργαλείο με πολλές χρήσεις είναι το κρουστικό δράπανο. Με το κρουστικό δράπανο και το κατάλληλο τρυπάνι σαν εξάρτημα, μπορείτε να τρυπήσετε ξύλο, μέταλλο ακόμη και τοίχο με τούβλα ενεργοποιώντας την κρούση.

Για τοίχους με μπετό το κρουστικό δράπανο θα δυσκολευτεί επομένως είναι κατάλληλο ένα πνευματικό περιστροφικό πιστολέτο.

drill wall

Κόψιμο σιδήρου ή πέτρας και λείανση

Πολλές φορές χρειάζεται να κόψετε κάποιο σίδερο, κάποιο σωλήνα ή ακόμα και κάποιο πλακάκι ή πέτρα. Για αυτήν την χρήση ο γωνιακός τροχός με τον κατάλληλο δίσκο θα καλύψει τις ανάγκες σε πολύ οικονομικό κόστος.

Εάν ο γωνιακός τρόχος έχει ρυθμιστή στροφών τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τρόχισμα ή λείανση που απαιτούνται λιγότερες περιστροφές του τροχού.

γωνιακός τροχός

 

Πριόνισμα-κόψιμο ξύλου

Για εργασίες και μαστορέματα με ξύλο, το κατάλληλο εργαλείο είναι η σέγα. Με αυτό μπορείς να κόψεις εύκολα και με μικρό περιθώριο λάθους, ξύλο, κόντρα πλακέ, λοιπές σανίδες και άλλα συνθετικά υλικά.

σεγα

 

Αν πιστεύεις ότι δεν σου φτάνουν τα παραπάνω εργαλεία και θέλεις και άλλα τότε βρες τα όλα εδώ!