Ποιοι τύποι σφραγιστικών-κόλλες υπάρχουν;

  • Σιλικόνη γενικής χρήσης

Η σιλικόνη γενικής χρήσης είναι ιδανική και οικονομική λύση για τη σφράγιση μπάνιων, ντουζιέρων, μπανιερών, λεκανών, κουζινών και κουφωμάτων και γενικά στεγανοποιήσεις σε µη  πορώδεις επιφάνειες όπως γυαλί,  πλακάκι, κεραµικό, αλουµίνιο, βαµµένο µέταλλο και ξύλο και µερικά πλαστικά (εξαιρούνται τα PE, PP, PTFE).

Είναι ανθεκτικές στην ηλιακή ακτινοβολία, τις αλλαγές θερμοκρασίας, τη μούχλα και τους μύκητες

Οι σιλικόνες γενικής χρήσης επειδή είναι όξινες δεν συνιστώνται για χρήση για μπετό, χαλκό, γαλβανιζέ χάλυβα και γενικά σε υλικά με αλκαλικό pH.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα επίσης είναι ότι οι σιλικόνες δεν βάφονται

Υπάρχουν βέβαια και οι ουδέτερες σιλικόνες που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο με κύρια πλεονεκτήματα ότι δεν διαβρώνει τις επιφάνειες και είναι σχεδόν άοσμη

 

 

  • Ακρυλική μαστίχη/σιλικόνη

Η ακρυλική είναι οικονομική λύση για σφράγισμα σε πορώδη υλικά όπως πχ σε τούβλα, σοβά και μπορεί να βαφτεί, αλλά έχει αρκετά μειονεκτήματα.

Δεν είναι ανθεκτική σε εξωτερικές συνθήκες και υγρασία, επομένως προσοχή δεν χρησιμοποιείται σε μπάνια.

Έχει χαμηλή ελαστικότητα και τείνει να συρρικνώνεται επομένως χρειάζεται και ‘'εύτερο χέρι’’.

Τέλος το ότι βάφεται δεν σημαίνει όλες οι ακρυλικές έχουν το ίδιο καλό αποτέλεσμα, πιθανώς να υπάρχουν αποχρωματισμοί ή κηλίδες ανάλογα και τον τύπο βαφής.

 

  • MS Polymer -Υβριδικά

Η μαστίχη με βάση πολυμερή είναι ένα υβριδικό σφραγιστικό-στεγανωτικό (έχει σαν βάση την σιλυλιωμένη ουρεθάνη και σιλυλιωμένο πολυαιθέρα) που διευρύνουν το φάσμα εφαρμογών και τα πλεονεκτήματα.

Εξαιρετικά υψηλή αρχική συγκράτηση!

Υψηλή δύναμη, μηχανική αντοχή και διάρκεια

Μόνιμα ελαστικό

Χωρίς συρρίκνωση και φυσαλίδες

Δεν διαβρώνει τα μέταλλα

Ουδέτερη ωρίμανση, σχεδόν άοσμο

Ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και τη μούχλα

Δυνατότητα σφράγισης και κολλήματος σε υγρές επιφάνειες ακόμα και μέσα στο νερό!

 

  • Αφρός πολυουρεθάνης

Η πολυουρεθάνη είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα μονωτικά υλικά που γνωρίζουμε. Ο αφρός πολυουρεθάνης ή αφρός PU έχει πολλές εφαρμογές όπως: πλήρωση κενών, θερμομόνωση, ηχομόνωση, συγκόλληση και παθητική πυροπροστασία. Σήμερα οι σύγχρονες κατασκευές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό το μονωτικό υλικό.

Ο αφρός είναι είτε χαμηλής είτε υψηλής διόγκωσης και μπορεί να χειρός ή πιστολιού. Ανάλογα με τον τύπο, ο αφρός θα διογκωθεί περίπου 30 φορές από τον αρχικό του όγκο μετά την εφαρμογή και την ωρίμανση υπό την επίδραση της υγρασίας στον αέρα.

Ιδανικός για πλήρωση κενών

Ο αφρός πολυουρεθάνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά για την πλήρωση κενών και κοιλοτήτων στην κατασκευή κτηρίων, μεταξύ των τοιχωμάτων, σε πλαίσια και πόρτες.

Ιδανικός για θερμομόνωση και αεροστεγανότητα

Η μόνωση σε κουφώματα ή άλλες κτιριακές κατασκευές όπως: τοίχοι, στοιχεία οροφών, καθώς και η αεροστεγανότητα είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του.

Ιδανικός για ηχομόνωση

Με την χρήση αφρού πολυουρεθάνης σε κενά μπορεί να επιτευχθεί τεράστια μείωση του ήχου. Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι γνωστό ότι είναι πολύ καλός στο φιλτράρισμα μεσαίων συχνοτήτων (όπως συνομιλία και δυνατή μουσική).

 

Βρείτε εδώ τα σφραγιστικά και κόλλες που χρειάζεστε!