Η επιλογή ενός νέου χλοοκοπτικού τρακτέρ κήπου μπορεί να είναι αγχωτική για δύσκολη για εσάς. Με αυτόν τον οδηγό σας παραθέτουμε ότι πρέπει να γνωρίζετε για επιλέξετε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε!

 

Μέγεθος και πλάτος εργασίας

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο κήπος ή η έκταση που έχετε να κουρέψετε, τόσο μεγαλύτερο θα πρέπει να είναι και το πλάτος κοπής, ώστε να κουρεύετε πιο εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, αν υπάρχουν αρκετά δέντρα ή άλλα εμπόδια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα τρακτέρ που να χωράει ανάμεσα στα δέντρα και πιο ευέλικτο.

Για μεγάλο πλάτος κοπής μπορείτε επιλέξετε ανάμεσα στο Husqvarna TC138L και το Castel Garden PTX 180 HD

Ιδανικό για πιο μικρούς χώρους είναι το ευέλικτο Castel Garden XF 135 HD

 

Με καλάθι ή χωρίς καλάθι

Εάν ο κήπος σας είναι περιποιημένος με γκαζόν, τότε θα θέλετε να συλλέγετε το κομμένο γκαζόν για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, επομένως θα επιλέξετε τρακτέρ με καλάθι συλλογής ή αλλιώς συλλέκτη.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να συλλέξετε το κομμένο γρασίδι και έχετε πιο μεγάλα κ άγρια χόρτα τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα τρακτέρ χωρίς καλάθι με πλαϊνή εκτόξευση,  το οποίο κόβει και καταστρέφει το χόρτο και το εκτοξεύει από τα πλάγια. Το αποτέλεσμα είναι πάλι πολύ καλό καθώς το χόρτο είναι σε πολύ μικρά κομμάτια διάσπαρτο στην έκστασή σας.

Ιδανικό τρακτέρ με πλαινή εκτόξευση είναι το Castel Garden XD 150 HD και το Castel Garden XD 150

 

Μετάδοση

Υπάρχουν μοντέλα χλοοκοπτικών τρακτέρ με υδροστατική μετάδοση, που έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο κόστος. Αυτά τα τρακτέρ είναι πιο εύκολα στο χειρισμό απ’ ότι τα τρακτέρ με χειροκίνητη μετάδοση, διότι προσφέρει την δυνατότητα συνεχής αλλαγής ταχύτητας ενώ οδηγείτε, σε αντίθεση με την χειροκίνητη που πρέπει να ακινητοποιείτε το τρακτέρ.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές λύσεις υδροστατικής μετάδοσης. Για μέγιστη άνεση, επιλέξτε ένα τρακτέρ με μετάδοση που ελέγχεται με πεντάλ, ενώ η ταχύτητα και η διεύθυνση ελέγχονται με ξεχωριστά πεντάλ για κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Η άλλη δυνατή επιλογή είναι το υδροστατικό σύστημα με μοχλό. Ο μοχλός βρίσκεται πάνω στον προφυλακτήρα και είναι εύκολα προσιτός από τη θέση του οδηγού.