Τηλ. Παραγγελίες: Τηλέφωνο+30 23510 22000

Καλάθι

Mini Cart

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
METABISULFITE 250 gr (METABISULFITE )
5.7

METABISULFITE 250 gr (METABISULFITE )

5,70 €

Μεταδιθειώδες κάλιο υψηλής καθαρότητας. Απαραίτητη Πρόσθετη στο κρασί, το γλεύκος σταφυλιών και το κρασί προστατεύει από την οξείδωση, εξαλείφει την ανεπιθύμητη μικροβιακή χλωρίδα, διαλύει τις φαινολικές ενώσεις που περιέχονται στο δέρμα και εμποδίζει την Ossidatici ενζυμική δραστηριότητα.

- +
Παράδοση σε ένα Box Now locker δίπλα σου 24/7 από μόνο 2€
Η τιμή μπορεί να διαφέρει στο κατάστημα και online.
Διαθεσιμότητα:Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
SKU 56-01-308
Κωδικός Προμηθευτή: METABISULFITE
Brand OEM
Λεπτομέρειες
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 

  • Όψη:λευκή σκόνη
  • Οσμή:πικάντικη και αποπνικτική οσμή του SO2
  • Ιδιότητες: θείωση των γλευκών και των οίνων
  • Δοσολογία χρήσης: 2gr ανά λίτρο ΜΕΤΑΜΠΙΔΟΥΛΦΙΤ ΚΑΛΙΟΥ για περίπου 1gr ανά λίτρο SO2
  • Προετοιμασία: διάλυση σε δεκαπλάσια ποσότητα νερο

 

Δοσολογία: 

 

  • 10-30 gr ανά 100 κιλα στον μούστο, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας των σταφυλιών
  • 2-5 gr ανά 100 κιλα στο κρασί  στη διύλιση, μετάγγιση ή μετά το φιλτράρισμα
  • 10-15 gr ανά 100 κιλά για τη διατήρηση του φιλτραρισμένου κρασιού.
  • 1 γραμμάριο μεταδιθειώδες κάλιο αναπτύσσεται περίπου 0,56 g του SO 2

 

Το διθειώδες κάλιο είναι το περισσότερο γνωστό συντηρητικό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής των οίνων. Παρουσιάζει αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αντιοξειδασική δράση όταν προστίθεται στο μούστο και εν συνεχεία στον οίνο.Η μισή ποσότητα του βάρους του αντιστοιχεί στο καθαρό διοξείδιο του θείου που περιέχει.Προστίθεται πριν την έναρξη της ζύμωσης, μετά το τέλος της και κατα τη διάρκεια συντήρησης του παραγόμενου οίνου.

«Ο φυσικός προορισμός του οίνου είναι να γίνει ξύδι και μάλιστα κακής ποιότητας». Αν σκεφτεί κάποιος την σημασία της φράσης αυτής θα καταλάβει ότι χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου στην οινοποιητική διαδικασία δε μπορεί να παραχθεί οίνος ποιότητας.Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το μεταμπισουλφίτ εξαιτίας των αντιοξειδωτικών, αντιβακτηριακών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του, είναι ένα «αναγκαίο κακό» στις οινοποιήσεις, γιατί χωρίς αυτό ο παραγόμενος οίνος δε θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιθυμητά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θα κατέληγε σε ξύδι.

Το μεταμπισουλφίτ προστίθεται πάντα τις συγκεκριμμένες χρονικές στιγμές:

1. Αμέσως μετά το πάτημα των σταφυλιών: Είναι πολύ σημαντικό η προσθήκη να γίνεται πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης, ώστε να θανατωθούν αποτελεσματικά ανεπιθύμητες ζύμες και βακτήρια.

2. Αμέσως μετά την λήξη της αλκοολικής ζύμωσης: Κατά την αλκοολική ζύμωση το μεγαλύτερο μέρος του ήδη προστιθέμενου θειώδους δεσμεύεται από τις ενώσεις του κρασιού. Επομένως είναι απαραίτητη η προσθήκη μιας δεύτερης δόσης για την διασφάλιση του οίνου απέναντι στην οξείδωση.

3. Κατά την συντήρηση του οίνου : Σε περίπτωση που ο οίνος παραμείνει στο βαρέλι για μεγάλο χρονικό διάστημα και σίγουρα πριν την εμφιάλωση χρειάζεται μία ακόμα προσθήκη θειώδους, μετά από έλεγχο του ήδη προστιθέμενου.

 

* ΠΡΟΣΟΧΗ Σε επαφή με οξέα απελευθερώνει τοξικά αέρια, ερεθίζει την αναπονευστική οδό, κίνδυνος σοβαρής βλαβης στα μάτια, σε περίτωση επαφής ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό

Χαρακτηριστικά
Περισσότερες Πληροφορίες
Brand OEM