Ψήνεσαι να αγοράσεις ψησταριά υγραερίου; Διάβασε το άρθρο και θα πειστείς!

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η χρήση ψησταριάς υγραερίου λόγω αρκετών πλεονεκτημάτων. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τις επιλογές που υπάρχουν.

Πως δουλεύει η ψησταριά υγραερίου;

Οι ψησταριές υγραερίου, χρησιμοποιούν μια φιάλη υγραερίου (ιδανικά μία των 10kg βουτανίου-προπανίου) η οποία συνδέεται εύκολα με ένα σωλήνα και ρυθμιστή αερίου με την ψησταριά και με την αυτόματη πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη δημιουργείται χαμηλή φωτιά στους καυστήρες. Με την χρήση αντιφλογιστικών στεγάστρων/σχαρών δημιουργείται και διαχέεται η κατάλληλη θερμοκρασία για το ψήσιμο. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα υπάρχει καπάκι που βοηθά να διατηρείται η θερμοκρασία στο θάλαμο ψησίματος., παρακολουθώντας ανά πάσα στιγμή και την θερμοκρασία από το θερμόμετρο.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε μια ψησταριά χωρίς την σχάρα και τις αντοφλογιστικές σχάρες με 4 καυστήρες. Στην αγορά υπάρχουν μικρές ψησταριές με 2 καυστήρες και οι μεγάλες με έως 5 καυστήρες και μεγάλο χώρο ψησίματος.

Διαχυτες

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ψησταριάς υγραερίου;

Τα μεγάλα ατού που θα σας κάνουν να λατρέψετε την ψησταριά υγραερίου είναι τα παρακάτω:

    • Απαιτείται όχι παραπάνω από 1,5τμ χώρου στο μπαλκόνι, την βεράντα ή τον κήπο σας
    • Διαθέτουν ρόδες για εύκολη μετακίνηση
    • Εύκολη και γρήγορη προθέρμανση με το πάτημα και γύρισμα ενός κουμπιού- Δεν χρειάζεται να περιμένετε ή να δυσκολευτείτε να την ανάψετε όπως με τα κάρβουνα
    • Δεν δημιουργείται έντονος καπνός με το ψήσιμο, παρα μόνο λίγος καπνός από τα λίπη που καίγονται
    • Οι περισσότερες ψησταριές διαθέτουν θερμόμετρο για απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας
    • Εύκολο καθάρισμα και με πιατάκι συλλογής του λίπους. Ξεχάστε τις σκόνες και την βρωμιά από τα κάρβουνα.
    • Κλείνοντας το καπάκι μπορείτε να ψήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι φανταστείτε διότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψησταριά και ως φούρνο.
    • Πολλές ψησταριές διαθέτουν και πλαϊνή εστία, ώστε να μπορείτε ταυτόχρονα να βράσετε κάτι ή να τηγανίσετε πατάτες!

 

Tip: Το κλειδί για να κάνετε το κρέας σας τρυφερό και ζουμερό, είναι το ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα, με το καπάκι κλειστό.

Μπορεί μία BBQ υγραερίου να φαίνεται ακριβή αρχικά, όμως η μακρά διάρκεια ζωής με την σωστή συντήρηση και η δυνατότητα ψησίματος και μαγειρέματος πολλών και διαφόρων συνταγών με μία μόνο ψησταριά εξοικονομεί μακροπρόθεσμα χρήμα και χρόνο. Πλέον θα μπορείτε να ψήσετε ακόμη και μία μόνο μπριζόλα μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς προετοιμασία και χωρίς να ενοχλήσετε κανέναν με καπνό, απλά και εύκολα στο μπαλκόνι σας ανάβοντας μία ή δύο εστίες και λερώνοντας ελάχιστα μονάχα την σχάρα ψησίματος.

Για μεγάλες παρέες και άνετη χρήση σούβλας, προτείνουμε την Inox Premium ψησταριά της Unimac με 5 εστίες συν μία πλαϊνή.

BBQ υγραερίου Unimac

Για τους νέους φιλόδοξους ψήστες και για μικρότερες παρέες προτείνουμε την ποιοτική αλλά οικονομική ψησταριά με 3 Εστίες GB-P300 INTRO της Kaiser.

 

Για εσάς που δεν έχετε ακόμη πειστεί για αγορά ψησταριάς υγραερίου, μπορείτε να βρείτε premium ψησταριές κάρβουνου σε πολύ καλές τιμές.

Προτείνουμε την ψησταριά κάρβουνου Intro της Kaiser με καλή ποιότητα κατασκευής και μοντέρνο design.