Γιατί έχει σημασία η αλυσίδα

Όπως τα ελαστικά στο αυτοκίνητο, έτσι και η αλυσίδα στο αλυσοπρίονο είναι το μόνο σημείο επαφής του εργαλείου με το ξύλο. Μία αλυσίδα που δεν είναι σωστά τεντωμένη, δεν είναι τροχισμένη ή τροχισμένη λάθος, δεν έχει την κατάλληλη σκληρότητα, την κατάλληλη λίπανση και την δυνατότητα μέγιστης ταχύτητας, τότε δεν μπορεί να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση το αλυσοπρίονό σας. Με την σωστή αλυσίδα, θα κόβετε πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο πολλούς τόνους προτού χρειαστεί τρόχισμα, τέντωμα ή αλλαγή.

 

Σε τι υπερτερεί η ‘’X-CUT’’

Η αλυσίδα X-CUT της Husqvarna έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και δοκιμάζεται από έμπειρους υλοτόμους ώστε να προσφέρει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

- Η αλυσίδα πριονιού X-CUT είναι προτεντωμένη στο εργοστάσιο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορείτε να εργαστείτε περισσότερο πριν χρειαστεί να τεντωθεί ξανά.

- Η γωνία του δοντιού κοπής είναι κρίσιμη για τη μακροπρόθεσμη αποδοτικότητά σας. Όσο πιο στενή είναι η γωνία αυτή τόσο μεγαλύτερη είναι η αιχμηρότητα, αλλά αν την υπερβείτε, το δόντι κοπής θα χάσει την αιχμηρότητά του γρηγορότερα και θα είναι πιο εύκολο να σπάσει. Με την X-CUT, η Husqvarna επικεντρώθηκε στην εύρεση της βέλτιστης γωνίας για αποδοτικότητα που διαρκεί.

- Η μικροδομή του χάλυβα, όχι πολύ σκληρός, ούτε πολύ μαλακός, και το στρώμα επιχρωμίωσης, όχι πολύ παχύ, ούτε πολύ λεπτό, έχουν οριστεί επακριβώς σε μοριακό επίπεδο. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή απόδοση κοπής και αιχμηρότητα που διαρκεί.

- Για τη σκλήρυνση, η Husqvarna έχει αναπτύξει τη δική της μοναδική μέθοδο για να κάνει τον χάλυβα όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό

- Τα μικρά κανάλια σχήματος βέλους στους συνδέσμους βοηθούν στη μεταφορά λαδιού στην αλυσίδα του πριονιού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, διασφαλίζοντας κορυφαία λίπανση.

 

Οι έμπειροι υλοτόμοι που δοκιμάζουν την αλυσίδα αναφέρουν: ''Τα σχόλια της ομάδας ήταν ενθουσιώδη καθώς η αλυσίδα παρέμενε αιχμηρή, χωρίς κολλήματα και μπλοκαρίσματα, ενώ παρήγαγε πολύ χαμηλότερες δονήσεις, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας του χρήστη.’’

''Η λεπίδα παρέμεινε κοφτερή παρόλα τα πριονίδια και τα κομμάτια φλοιού. Επίσης, μετά την κοπή σκληρού ξύλου, την κοπή δέντρων, τον τεμαχισμό και τα βαθιά κοψίματα ήθελε πολύ ελάχιστο τέντωμα, και όχι πάντα.''

Λίγα λόγια για το εργοστάσιο

Το εργοστάσιο των αλυσίδων πριονιού κατασκευάστηκε από το μηδέν στη διάρκεια αρκετών ετών. Η στρατηγική του θέση, ακριβώς δίπλα στο εργοστάσιο κατασκευής αλυσοπρίονων στη Huskvarna της Σουηδίας, υπογραμμίζει τη σημασία του και βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της μάρκας.

Στο εσωτερικό αυτού του προηγμένου και σύγχρονου εργοστασίου αλυσίδων πριονιού, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σύνθετων μηχανημάτων, γραμμών παραγωγής και σύνθετων διαδικασιών. Κανένα κομμάτι της αλυσίδας πριονιού δεν έρχεται έτοιμο από κάποιον προμηθευτή, όλα κατασκευάζονται εδώ, από ακατέργαστο χάλυβα έως το τελικό προϊόν. Εκτός από το εργοστάσιο, η Husqvarna συνειδητοποίησε ότι έπρεπε επίσης να κατασκευάσει ένα γειτονικό μικρό πριονιστήριο, για να είναι σε θέση να δοκιμάζει συνεχώς πρωτότυπα.

 

Επιλέξτε από τις παρακάτω αλυσίδες:

Αλυσίδα Μοντέλο αλυσοπρίονου
Αλυσίδα X-CUT S93G   3/8" 1.3mm 56 οδηγοί

Αλυσοπρίονο Husqvarna 120 Mark II 16"

Αλυσοπρίονο Husqvarna 130-16"

Αλυσοπρίονο Husqvarna 135 Mark II-16"

Αλυσίδα X-CUT SP33G 0.325 1.3mm 72 Οδηγοί

Αλυσοπρίονο Husqvarna 440

Αλυσοπρίονο Husqvarna 445

Αλυσοπρίονο Husqvarna 450

Αλυσοπρίονο Husqvarna 550XP