Η νέα σειρά XGT 40V της MAKITA προσφέρει περισσότερη δύναμη και περισσότερες δυνατότητες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και σε ποιες περιπτώσεις είναι καλύτερη επιλογή τα 18V.

 

Τι είναι η πλατφόρμα XGT 40V ;

Η XGT® είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα μπαταρίας 40V που διαθέτει δικά της εργαλεία, μπαταρίες και φορτιστές. Ο σχεδιασμός των εργαλείων είναι πρωτοποριακός και σε συνδυασμό με τις υψηλότερης απόδοσης μπαταρίες, προσφέρει ιδανική λύση για τις απαιτητικές εργασίες στον τομέα των κατασκευών, της βιομηχανίας, της φροντίδας κήπου και πρασίνου και άλλους. Οι μπαταρίες XGT® παρέχουν εντυπωσιακή τάση 40V, που είναι διπλάσια από τις 18V μπαταρίες της κορυφαίας πλατφόρμας LXT®. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν ανεξάρτητη και δυναμική παροχή ενέργειας, χωρίς την ανάγκη για σταθερές πηγές ρεύματος. Απολαύστε ανέμελα τον χρόνο εργασίας χωρίς να ανησυχείτε για την εξάντληση της ενέργειας της μπαταρίας και επωφεληθείτε από την απόδοση που προσφέρουν τα εργαλεία αυτής της εξελιγμένης πλατφόρμας σε ποικίλους τομείς επαγγελματικής χρήσης.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των 40V

Φυσικά το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η απόδοση, δηλαδή η δύναμη που έχει το εργαλείο. Με τα 40V της μπαταρίας και το δυνατότερο μοτέρ, το εργαλείο δεν θα κολλήσει ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες.

Το δεύτερο πλεονέκτημα των εργαλείων και μπαταριών της σειράς XGT 40V είναι η διάρκεια των μπαταριών. Μία μπαταρία 40V χωρητικότητας 4Ah έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από την αντίστοιχη των 18V ενώ έχουν σχεδόν το ίδιο βάρος (λίγο πιο βαριά η 40V).

Επομένως, αυτά καθιστούν τα εργαλεία της σειράς των 40V ιδανική για δύσκολες δουλειές στον κατασκευαστικό τομέα όπως πχ σκαπτικά πιστολέτα, δισκοπρίονα, κόφτες και σκούπες αλλά και την περιποίηση πρασίνου όπως πχ θαμνοκοπτικά, μπορντουροψάλιδα, αλυσοπρίονα και μηχανές γκαζόν όπου απαιτείται δύναμη και διάρκεια! Όλα τα παραπάνω σε μία πλήρη και επεκτεινόμενη γκάμα περισσοτέρων από 100 εργαλείων!

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των 18V

Η πλατφόρμα LXT με τα 18V, μετράει δεκαετίες παρουσίας στην αγορά με περισσότερα από 230 εργαλεία που θα καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη.

Οι μπαταρίες τους είναι πιο οικονομικές σε σχέση με την σειρά των 40V και έχουν πολύ καλή απόδοση σε σχέση με άλλες εφάμιλλες μάρκες. Τα εργαλεία των 18V είναι δυνατά και ιδανικά για πολλές ανάγκες στις κατασκευές και οικοδομές όπως πχ παλμικά κασταβίδια, κρουστικά δραπανοκατσάβιδα, όπου παίζει ρόλο ο όγκος και το βάρος καθώς και μικροί γωνιακοί τροχοί ή σέγες.

Επίσης είναι η λύση που θα προτιμήσει ένας ερασιτέχνης που ψάχνει κάτι αξιόπιστο αλλά οικονομικό. Επίσης, πολλά εργαλεία της σειράς LXT 18V βγαίνουν πλέον στα 36V με 2 μπαταρίες ώστε ο χρήστης αυτής της σειράς που έχει αρκετές μπαταρίες να εκμεταλλευτεί την δύναμη ενός εργαλείου 18V χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει νέες μπαταρίες και φορτιστή.

 

Συμπέρασμα

Η σειρά XGT 40V ήρθε για να μείνει με μία συνεχώς αναπτυσσόμενη γκάμα με την τελευταία τεχνολογία και πολύ δυνατά μηχανήματα που ξεπερνούν σε απόδοση αντίστοιχα μηχανήματα ρεύματος ή βενζίνης! Υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης σε εργαλείο 80V (2 Χ 40V) όπως πχ κόφτης δομικών υλικών!

Απευθύνεται όμως σε ένα πιο συγκεκριμένο κοινό με υψηλές απαιτήσεις, συνεχή επαγγελματική χρήση με στόχο την καλύτερη δυνατή απόδοση. Στα μηχανήματα πρασίνου όμως (πχ θαμνοκοπτικά, αλυσοπρίονα) η σειρά των 40V προσφέρει την δύναμη και διάρκεια που χρειάζονται όλοι, είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες που θέλουν να περιποιηθούν τον κήπο ή το χωράφι τους, κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει η σειρά των 18V.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα θαμνοκοπτικά Makita, στα αλυσοπρίονα Makita ή να ψάξετε το εργαλείο Makita που σας ενδιαφέρει, στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα aravidis.gr σαν επίσημος μεταπωλητής Makita και με ασυναγώνιστες τιμές!