Είναι πολλοί οι καταναλωτές που αναρωτιούνται γιατί ένα πλυστικό υψηλής πίεσης είναι όντως χρήσιμο για το πλύσιμο αυτοκινήτου, σε σχέση με το πλύσιμο με ένα λάστιχο και μια βούρτσα ή σφουγγάρι. Παρακάτω θα αναλύσουμε γιατί τα πλυστικά είναι όντως πολύ καλό value for money.

Πλύσιμο με λάστιχο

Αρχικά ας δούμε πως γίνεται το πλύσιμο με την χρήση λάστιχου κήπου. Ο χρήστης χρειάζεται ένα λάστιχο με πιστόλι στην άκρη (ώστε να σταματάει η ροή νερού όταν δεν χρειάζεται να και υπάρχει καλύτερη πίεση), έναν κουβά με σφουγγάρι ή σκούπα, απορρυπαντικό και ιδανικά σχετικά καλή πίεση νερού στο δίκτυό του. Με αυτόν ‘’παραδοσιακό’’ τρόπο πλυσίματος, αρχικά υπάρχει αρκετά μεγάλη κατανάλωση νερού χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Το νερό από μόνο του απομακρύνει μονάχα κάποιες σκόνες και τίποτα παραπάνω ειδικά στα δύσκολα σημεία όπως στις ζάντες. Θα χρειαστεί καθαρισμός με σφουγγάρι και απορρυπαντικό για να βγουν οι υπόλοιποι ρύποι και μετά ξέπλυμα με νερό.

Πλύσιμο με πλυστικό υψηλής πίεσης

Η χρήση του πλυστικού υψηλής πίεσης είναι πολύ απλή. Στην εξωτερική βρύση του σπιτιού, πρέπει να υπάρχει ένα ρακόρ ώστε να κουμπώνει ταχυσύνδεσμος. Μετά απαιτείται ένα λάστιχο τουλάχιστον 6 μέτρων το οποίο κουμπώνει στο πλυστικό πάλι με ταχυσύνδεσμο. Προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ταχυσύνδεσμοι Gardena για να μην στάζουν και να έχουν αντοχή στην υψηλή πίεση. Το πλυστικό διαθέτει επιπλέον λάστιχο υψηλής πίεσης τουλάχιστον 5 μέτρων που συνδέεται με το πιστόλι και τον αυλό. Έτσι υπάρχει αρκετή ευελιξία στην χρήση, με άνεση κινήσεων.

σύνδεση πλυστικού

Το πλυστικό με την αντλία που διαθέτει μπορεί να παράγει πίεση 120bar για ένα μικρό πλυστικό όπως το Karcher K3, αλλά και πίεση έως 200bar για ένα επαγγελματικό πλυστικό Karcher HD 5/15C. Έτσι μόνο με την χρήση της υψηλής πίεσης μπορεί και απομακρύνει και τους πιο επίμονους ρύπους. Με την χρήση απορρυπαντικού επιτυγχάνουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ενώ με εξαρτήματα όπως αφροποιητής ή περιστροφική βούρτσα μπορούμε να κάνουμε το αυτοκίνητό μας να λάμπει σε κάθε σημείο. Επίσης, οι χρήσεις ενός πλυστικού είναι πάρα πολλές από μπαλκόνια, πεζοδρόμια, πέτρες, τοίχους, σκεπές, φωτοβολταικά, χαλιά, ποδήλατα, μηχανές, τρακτέρ, μηχανήματα, ξεβούλωμα και καθαρισμός σωληνώσεων κ.α.

εξαρτήματα πλυστικών karcher

Ενδεικτικά, ένα απλό λάστιχο κήπου (5/8’’) που λειτουργεί με πίεση 4 bar (που είναι αρκετά καλή πίεση για ένα σπίτι), καταναλώνει περίπου 3.500 λίτρα νερού την ώρα. Αντίστοιχα, ένα πλυστικό υψηλής πίεσης που λειτουργεί με μέση πίεση 100-150bar, τότε καταναλώνει 400 λίτρα νερού την ώρα! Η διαφορά για το περιβάλλον και την τσέπη σας είναι τεράστια.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το πλυστικό μηχάνημα που σας ταιριάζει και εάν είστε επαγγελματίας μπορούμε να σας προσφέρουμε οποιαδήποτε λύση καθαρισμού χρειάζεστε.