Στη σύγχρονη εποχή, οι ψεκαστήρες μπαταρίας έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους θέλουν να διατηρήσουν τον κήπο τους ή το χωράφι τους σε καλή κατάσταση για να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση και αποφυγή καταστροφής από ζιζάνια. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα επικεντρωθούμε στους ψεκαστήρες πλάτης καθώς είναι οι πιο δημοφιλείς κυρίως λόγο της χωρητικότητάς τους αλλά και της ευχρηστίας τους. Αντίθετα με τους παραδοσιακούς ψεκαστήρες προπίεσης που λειτουργούν με χειροκίνητη πίεση, οι ψεκαστήρες πλάτης μπαταρίας είναι πολύ πιο ευέλικτοι και βολικοί στη χρήση τους με πολύ υψηλότερη πίεση.

Πλεονεκτήματα ψεκαστήρα μπαταρίας

Το βασικότερο πλεονέκτημα για να επιλέξετε ένα ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας είναι η μεγάλη πίεση που έχουν σε σχέση με τον απλό χειροκίνητο ψεκαστήρα προπίεσης. Με την εσωτερική αντλία που έχουν η πίεση μπορεί να φτάσει τα 3bar ή και ακόμη τα 5bar σε κάποια μοντέλα. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να ψεκάσετε ψηλά δέντρα και μακρινές αποστάσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ψεκαστήρων πλάτης μπαταρίας είναι η ελευθερία κίνησης που προσφέρουν. Με τους παραδοσιακούς ψεκαστήρες, η διαδικασία ψεκασμού απαιτεί περισσότερη σωματική δύναμη και προσοχή στην κίνηση του νερού. Ωστόσο, με έναν ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας, μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα και να ψεκάσετε με ακρίβεια ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία του κήπου ή του χωραφιού σας. Με μια μπαταρία που διαρκεί πολλές ώρες, μπορείτε να ψεκάζετε ξεκούραστα για ώρες χωρίς την ανάγκη για συχνή επαναφόρτιση. Αυτό σας δίνει την ευελιξία να εργάζεστε σε μεγαλύτερα έργα χωρίς να χρειάζεται να διακόπτετε συνέχεια.

Ουσιαστικά είναι η πιο οικονομική λύση ώστε να ψεκάσετε μόνος/η σας το χωράφι σας, γρήγορα εύκολα και οικονομικά χωρίς την ανάγκη πρόσληψης εργατών

Ποια η διαφορά των ψεκαστήρων με μπαταρία λιθίου;

Οι ψεκαστήρες που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν είτε απλή μπαταρία είναι μπαταρία λιθίου. Η βασική διαφορά που κάνει τις μπαταρίες λιθίου να υπερτερούν είναι το πολύ χαμηλό τους βάρος. Ένας ψεκαστήρας πλάτης 16 λίτρων με απλή μπαταρία μπορεί να ζυγίζει ακόμη 5,5 κιλά ενώ ο αντίστοιχος ψεκαστήρας με μπαταρία λιθίου να είναι στα 3,1 με 3,5 κιλά. Αυτή η διαφορά είναι αισθητή ειδικά μετά από ώρες χρήσης και το δοχείο γεμάτο! Το δεύτερο πλεονέκτημα της μπαταρίας λιθίου είναι η μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η απλή μπαταρία μπορεί να χάσει γρήγορα της χωρητικότητά της και την απόδοσή της ειδικά να δεν χρησιμοποιείται συχνά και δεν φορτίζεται σωστά. Στο θέμα πίεσης του ψεκαστήρα, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους μπαταρίας.

Οι best seller ψεκαστήρες πλάτης με μπαταρία λιθίου είναι είναι ο Ψεκαστήρας Πλάτης Μπαταρίας Λιθίου16Lt Pro16MD Cresman , ο Pro-16S Cresman , ο Kraft 18L 621222 και ο Total THSPP5162.

Ψεκαστήρας πλάτης μπαταρίας λιθίου Cresman16s-Pro

Η σωστή συντήρηση ενός ψεκαστήρα μπαταρίας

Η βασική συντήρηση που θα πρέπει να κάνει ο κάθε χρήστης στον ψεκαστήρα που κατέχει είτε είναι απλός είτε ο πιο ακριβός μπαταρίας είναι ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση! Αφότου τελειώσετε το ψέκασμα της ημέρας, δεν αφήνεται ποτέ χημικό μέσα στο δοχείο και την μάνικα. Καθαρίζετε το δοχείο καλά με νερό, όπως και τα φίλτρα του και μετά τον γεμίζετε με νερό. Αδειάζετε όλο το νερό από την μάνικα και ενώ ο ψεκαστήρας λειτουργεί. Έτσι θα καθαρίσει καλά ο ψεκαστήρας από τα επικίνδυνα χημικά που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα και να διαβρώσουν διάφορα μέρη όπως η αντλία, η μάνικα και τα μπεκ.

Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέχουν οι χρήστες ψεκαστήρα μπαταρίας, είναι κατά την τελευταία χρήση της σεζόν να τον αποθηκεύσουν πλήρως φορτισμένο και να τον ξαναφορτίσουν ξανά μετά από περίπου 2 μήνες, ώστε να κρατήσει η μπαταρία την απόδοσή της και την χωρητικότητά της για περισσότερα χρόνια!