Όταν μιλάμε για BBQ, η Weber είναι αναμφισβήτητα ένας από τους ηγέτες του χώρου. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε γιατί οι ψησταριές Weber είναι τόσο δημοφιλείς, τα τεχνικά τους προτερήματα και τις διαφορές μεταξύ τους.

 

Ιστορία

Η Weber είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ψησταριών στον κόσμο, με μια μακρά ιστορία στην κατασκευή ψησταριών και εξαρτημάτων για την ψησταριά. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1952 στο Ιλινόις των ΗΠΑ, από τον George Stephen, που εμπνεύστηκε την ιδέα για την πρώτη του ψησταριά, όταν είδε ένα ημισφαιρικό κάλυμμα από κάδο στο εργοστάσιο μετάλλων όπου εργαζόταν. Αυτός ο στρογγυλός μεταλλικός κάδος με ένα καπάκι που μπορούσε να ανασηκωθεί και να κατέβει, έμελλε να γίνει η ναυαρχίδα όλων των μετέπειτα ψησταριών.

Από τότε, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψησταριών στον κόσμο. Η Weber προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων BBQ, που καλύπτει όλες τις ανάγκες και τα γούστα των πελατών της. Ανάμεσα στα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνονται ψησταριές υγραερίου, ψησταριές κάρβουνου, ηλεκτρικές ψησταριές, αξεσουάρ ψησταριάς και πολλά άλλα.

 

Πλεονεκτήματα

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις ψησταριές Weber να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

1. Υψηλή ποιότητα κατασκευής: Οι ψησταριές Weber είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας υλικά (όπως ΙΝΟΧ και μαντέμι) και προσφέρουν ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στον χρόνο, με έως 10 χρόνια εγγύηση!

2. Εύκολη χρήση και καθαρισμός: Οι ψησταριές Weber είναι σχεδιασμένες με τον χρήστη στο μυαλό, καθιστώντας τις εύκολες στη χρήση με πολλές διευκολύνσεις αλλά και εύκολες στον καθαρισμό.

3. Εξαιρετική απόδοση: Οι ψησταριές Weber είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν ακριβή θερμοκρασία και ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας σε όλη την επιφάνεια ψησίματος.

4. Ευρεία γκάμα προϊόντων: Η Weber προσφέρει μια ευρεία γκάμα ψησταριών, εξαρτημάτων, εργαλείων αλλά και καύσιμης ύλης (κάρβουνο, μπρικέτες, γκαζάκια). Επίσης υπάρχει πλούσιο υλικό με συμβουλές για κάθε ψησταριά και τρόπους ψησίματος.

5. GBS (Gourmet Barbeque System): Μια τεχνολογία της Weber που επιτρέπει την αφαίρεση της μέσης επιφάνειας της ψησταριάς και την αντικατάστασή της με ένα από τα διαθέσιμα επτά εξαρτήματα/σκεύη, όπως ένα WOK, ένα τηγάνι ή μια σχάρα. Αυτό παρέχει περισσότερες επιλογές για τον τρόπο που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψησταριά τους και διευκολύνει τη μετάβαση από μια μέθοδο μαγειρέματος σε μια άλλη χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν μια νέα ψησταριά.

weber GBS

 

Βασικές σειρές ψησταριών

Με την Weber, οι δυνατότητες του BBQ γίνονται απεριόριστες. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την επιθυμία σας να είστε ο βασιλιάς του κήπου ή ο επαγγελματίας του BBQ, η Weber έχει την κατάλληλη ψησταριά για εσάς. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία ψησταριών όπως

 

Weber Original Kettle : Η original ψησταριά κάρβουνου, διαθέσιμη σε δυο μεγέθη & εξοπλισμένη με το σύστημα καθαρισμού One-Touch, για να μείνετε πιστοί στην παράδοση, αλλά με μια πινελιά επιπλέον ευκολίας

 

Weber Master-Touch : Η επιτομή του ψησίματος στα κάρβουνα! Το ψήσιμο στα κάρβουνα συναντά τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την ευκολία. Η σχάρα μαγειρέματος Gourmet BBQ System, η θήκη καπακιού και το σύστημα καθαρισμού One-Touch κάνουν το ψήσιμο στα κάρβουνα καθημερινή υπόθεση.

 

Weber® Q. : Οι ψησταριές της σειράς Q διαθέτουν συμπαγή σχεδίαση και παρέχουν υψηλής ποιότητας απόδοση ψησίματος, ενώ παραμένουν εύκολες στη μεταφορά και αποθήκευση.

 

Weber Spirit:  Με διαθέσιμα μοντέλα από δύο έως τρεις καυστήρες, οι ψησταριές Spirit παρέχουν ευρύχωρο χώρο ψησίματος, ενσωματωμένα πλαϊνά τραπεζάκια για την τοποθέτηση δίσκων σερβιρίσματος και άγκιστρα εργαλείων για την λαβίδα και της σπάτουλα. Με εγγύηση 10 ετών!

 

Weber Genesis: είναι μια σειρά ψησταριών με πιο προηγμένα χαρακτηριστικά και επιπλέον ευκολίες. Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο (αναδιπλούμενο πλαινό τραπεζάκι στα περισσότερα μοντέλα), Flavorizer bars, σύστημα GBS και επιπλέον επιφάνεια ψησίματος. Οι ψησταριές υγραερίου της σειράς Genesis II, κυμαίνονται σε μέγεθος από 3 έως 4 καυστήρες και διατίθενται είτε με μια κομψή, ανοιχτή τροχήλατη βάση είτε με ντουλάπι ψησταριάς. Με εγγύηση 10 και 12 ετών!

 

Weber Summit: Είναι η πιο εξελιγμένη σειρά ψησταριών της Weber. Οι ψησταριές υγραερίου Summit με έξι καυστήρες θα αναπροσδιορίσουν τον ορισμό του κλασικού ψησίματος, προσφεροντάς σας, την απόλυτη εμπειρία BBQ! Ξεπεράστε κάθε προσδοκία και κάντε τους πάντες να σας ζηλεύουν. Με Χρυσή εγγύηση 10 ετών!

 

Weber® Traveler : Η ψησταριά Weber Traveler απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια εύκολη και γρήγορη λύση για να απολαμβάνουν νόστιμα ψητά φαγητά, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Η κατασκευή της είναι ανθεκτική και στιβαρή, ενώ η εργονομική αναδίπλωση της διευκολύνει την αποθήκευσή της. Είναι ιδανική για τους λάτρεις του κάμπινγκ, της αναρρίχησης, των πικ-νικ, των ατελείωτων ωρών στην παραλία ή των διακοπών με σκάφος.

weber products

 

Καταλήγοντας λοιπόν, με μία ψησταριά Weber μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα, από το κλασικό αμερικανικό BBQ με ριμπς και brisket, μέχρι το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι και πανσέτες. Η κατασκευή της Weber επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας σε διάφορα σημεία της ψησταριάς, επιτρέποντας το ψήσιμο διαφορετικών ειδών φαγητού με διαφορετικές θερμοκρασίες. Μπορείτε να ψήσετε το αγαπημένο σας κρέας στη χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες, ή να καραμελώσετε ένα στήθος κοτόπουλο σε υψηλή θερμοκρασία για να δημιουργήσετε ένα τέλειο καβουρδιστό εξωτερικό στρώμα, να κάνετε γεμιστές πιπεριές ή να ψήσετε ένα σολομό σε ξύλο κέδρου. Εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε τις ιδέες και την όρεξη!

Ή μάλλον μόνο την όρεξη, διότι από ιδέες θα σας δώσουμε αρκετές σε επόμενα blog!